A Bélkő-hegy felett drónnal 2021. április 18.

A Bélkő-hegy a Bükk-vidék központi részének nyugati felén található. A hegy fehérlő szikláit mészkő alkotja. Magasba törő, éles peremű sziklái tövében ritka, védett növények bújnak meg. Nevét az itt élő Bél nemzetségről kapta.
A Bélkő-hegy oldalában 1963-ig folyt két mészkőbánya tölcséres művelése, ekkorra azonban a bányafal veszélyessé vált, ezért a termelést a hegygerinc tetején folytatták. A videóban is látható lépcsőket tehát kézzel, vájárok munkája alakította ilyen formájúvá. A felső kőbánya 2000-ig, a Bélapátfalvi Cementgyár bezárásáig üzemelt. Ezalatt gyakorlatilag legyalulták a Bélkő-hegy tetejét, számítások szerint ma 7 millió köbméter hiányzik a hegyből.
Helló emberek! Majdnem kilenc hónap kihagyás után újra elhoztam nektek egy drónvideót! Szerintem eléggé drámai sikerült, remélem nektek is tetszik!

A Hernád völgye felett drónnal 2020. augusztus 2.

A Hernád teljes hossza 286 kilométer, ebből magyar szakasza 118 km. Szlovákiában, Hernádfő községnél, a Király-hegy északi oldalán ered, Abaújnádasdnál hagyja el Szlovákiát és Abaújvár mellett lép be Magyarországra. Mintegy 10 km hosszban határfolyó. Végül Sajóhídvég, Muhi és Köröm települések között folyik bele a Sajóba.
Ez a videó a Sajóba folyása utolsó kilómétereinél, Gesztely, Újcsalános, Sóstófalva, Alsódobsza községek körül lett rögzítve.
Helló emberek! Elérkeztünk a hatodik drónvideómhoz. Eddig ez a legszebben összevágott szerintem, igazán büszke vagyok rá! Remélem nektek is tetszik!

Vihar Miskolcon – drónnal a belváros felett 2020. június 29.

Helló emberek! Lehet, hogy ahol ti laktok, ott gyönyörű szép napsütéses idő van, azonban itt, Miskolcon már egy jó ideje csak kiszámíthatatlanul hol itt, hol ott elkezd esni, és folyton dörög az ég. Kihasználva a lehetőséget úgy gondoltam, hogy megmutatom nektek az itteni időjárást egy újabb drónvideó keretében! Remélem tetszeni fog!

A rudabányai bányató – Magyarország legmélyebb tava felett drónnal 2020. június 2.

A rudabányai bányató az 1985-ben megszűnt külszíni vasércbánya helyén keletkezett. A bányaművelés után visszamaradt meredek sziklafalak és omlások határolják, melyeket fokozatosan elborított a növényzet. Legnagyobb mélysége közel 60 méter, mellyel az ország legmélyebb állóvize. Ma felkapott turisztikai attrakció (mert addig irogatták folyton bele a “Magyarország kevésbé ismert természeti csodái” szerű cikkekbe, hogy már nem az).
360 fokos gömbpanoráma: https://photos.app.goo.gl/k4LBq53NWoJ… https://photos.app.goo.gl/fVzXdwPMrCP…
180 fokos panoráma: https://photos.app.goo.gl/ZeSuV91wocx…
Drón: DJI Mavic 2 Zoom
Helló emberek! Íme, itt egy újabb drónvideó. Ne aggódjatok, a csatorna tartalma mostantól nem csak drón és drón lesz, hamarosan jön a Frido is. Remélem tetszeni fog, szerintem (mint ezt mindig is mondom) ez a videóm is jól sikerült!

Szivárvány a Bükkben – drónnal zápor idején (Miskolc és környéke) 2020. május 5.

A Bükk-hegység hazánk legmagasabb (átlagmagasságú) hegysége. Nevét a leggyakoribb fájáról, a bükkről kapta. Ez az Északi-középhegység egyetlen olyan hegysége, mely nem vulkanikus eredetű. Itt található Magyarország legnagyobb összefüggő erdőterülete, közel 100.000 hektár. Így középső területe 1977 óta nemzeti park.
360 fokos gömbpanoráma: https://photos.app.goo.gl/kJLCv3tLswe…
180 fokos panoráma: https://photos.app.goo.gl/hmj8MDtjE68…
Drón: DJI Mavic 2 Zoom
Helló emberek! Remélem tetszeni fog az újabb drónvideóm! Szerintem eddig ez sikerült a legjobban, és a leghatásosabban, főleg, hogy még egy szivárványt is sikerült lefilmeznünk.

Az Avasi lakótelep (Miskolc) felett drónnal Húsvéthétfőn 2020. április 14.

Az Avasi lakótelep az Avas déli-délkeleti lejtőin épült 1973 és 1985 között, három ütemben. A lakótelep – 10.448 lakásával, közel 40.000 lakosával – az ország egyik legnagyobb lakótelepe. A városrészben lakik Miskolc népességének körülbelül egynegyede. A lakótelep az eredeti elképzelés szerint az egykor tizenötezer embert foglalkoztató diósgyőri kohászat dolgozói és családjuk otthonának épült vasbeton elemekből, a Miskolci Házgyár betonpaneleiből. Később a lakóteleptől északra és délre igényes családi házak, illetve modern társasházak is épültek.
Az ebben a videóban látott légifelvételeken az I. és a II. ütem, illetve a tapolcai elágazás jelenik meg.
Drón: DJI Mavic 2 Zoom

Győr 2019 – a belváros felett drónnal 2019. szeptember 1.

Győr Magyarország 6. legnépesebb városa, Győr-Moson-Sopron megye székhelye. A Kisalföldön fekszik a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca találkozásánál. Az ország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa, gyönyörű barokk óvárosa az országban is egyedülálló. Jelentős gazdasági, kulturális, egyetemi és sportközpont, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Épületek, látnivalók, helyek, melyek megjelennek a videóban: Káptalandomb – Győri Püspöki székesegyház/bazilika – Püspökvár – Győri Hittudományi Főiskola – Dunakapu tér – Kossuth híd – Jedlik Ányos utca – Gutenberg tér – Városháza – Cziráky Béla-obeliszk – Bécsi kapu tér – Győri Kármelita templom – Széchenyi tér – Győri Bencések Loyolai Szent Ignác temploma – Győri Nemzeti Színház – Király utca – Dr. Kovács Pál utca – Baross Gábor utca